Αρχαιολογικό πάρκο Δίου
Αρχαίο θέατρο Δίου
Αρχαία Λείβηθρα
Κάστρο του Πλαταμώνα
Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον
Αρχαιολογικό πάρκο Δίου
Αρχαίο θέατρο Δίου
Αρχαία Λείβηθρα
Κάστρο του Πλαταμώνα
Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον
Αρχαιοθήκη Δίου
Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου
Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου
Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδοτών
Στη σύγχρονη εποχή, το γεγονός που έδωσε στο Δίον παγκόσμια αναγνώριση, είναι οι ανακαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης, οι οποίες έφεραν στο φως μια από τις σπουδαιότερες Μακεδονικές πόλεις και ένα θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών αυτών ήρθαν στο φως, τα ιερά της Δήμητρας, της Ίσιδας, του Διονύσου και το Ασκληπείο. Οδοί με καταστήματα, το Νεκροταφείο και το τείχος της πόλης, το Ελληνιστικό και Ρωμαϊκό Θέατρο, οι ρωμαϊκές θέρμες (λουτρά) με πλήθος γλυπτών, το Ωδείο, το εντυπωσιακό ψηφιδωτό της «Έπαυλης του Διονύσου» έκτασης περίπου 100τμ, καθώς και μια Παλαιοχριστιανική Κοιμητηριακή Βασιλική έξω από τα τείχη. Οι περισσότεροι τάφοι, βασιλικοί, μαρτυρούν την ύπαρξη ενός λαμπρού και ακμαίου πολιτισμού. Σήμερα, τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα αποτελούν τοπική αλλά και εθνική κληρονομιά, με παγκόσμια απήχηση, που εκτίθεται στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου και του Αρχαιολογικού Μουσείου του Δίου.
Πληροφορίες στο τηλ: 23510 53484
Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 20:00 (τελευταία είσοδος 20 λεπτά νωρίτερα στις 19:40)
Νοτίως και στα όρια του οικισμού του Δίου, έχοντας στα δυτικά το Ιερό της Δήμητρας βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο. Μία μοναδική κατασκευή ελληνιστικής εποχής, που χρονολογείται στην εποχή της βασιλείας του Φιλίππου Ε´ (221-179 π.Χ.).
Είναι κτισμένο στην πλαγιά χαμηλού φυσικού λόφου, με προσανατολισμό βορειανατολικό, που σύμφωνα με τον Βιτρούβιο ενδείκνυται για τον καλό αερισμό του χώρου. Από κατασκευαστικής άποψης, το θέατρο διαμορφώθηκε με παρεμβάσεις αποχωμάτωσης και τεχνητής επίχωσης και το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων αυτών, είναι η εναρμόνιση με το φυσικό τοπίο, καθιστώντας το μοναδικό στο είδος του.
Με διάμετρο ορχήστρας 26μ, περιλαμβάνει ακάλυπτο πέτρινο αποχετευτικό αγωγό και είχε δάπεδο από πατημένο χώμα. Στον άξονα του θεάτρου και εντός της ορχήστρας, υφίσταται υπόγειος διάδρομος με δύο θαλάμους, ο οποίος ταυτίζεται ασφαλώς με την «χαρώνεια κλίμακα» των αρχαίων, την είσοδο δηλαδή των ηθοποιών που υποδύονταν πρόσωπα του Κάτω Κόσμου.
Σύμφωνα με ανασκαφικές παρατηρήσεις, το Αρχαίο Θέατρο έδυσε γύρω στο 170 π.Χ., δηλαδή στα πρώιμα αυτοκρατορικά χρόνια και εν παρόδω χρόνου εγκαταλήφθηκε, δίνοντας τη θέση του σε άλλα ρωμαϊκά θέατρα.
Σήμερα, στέκει μεγαλοπρεπές και αναβιώνει τις παλιές του δόξες, αφού έπειτα από παρεμβάσεις, με τοποθέτηση ξύλινων κερκίδων, είναι δυναμικότητας 4.000 θέσεων και φιλοξενεί παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ
Σύμφωνα με το μύθο, ο Ορφέας γεννήθηκε από τη σημαντικότερη των Μουσών, την Καλλιόπη. Είχε βίαιο θάνατο, από γυναίκες της Πιερίας, οι οποίες τον θανάτωσαν στην παραολύμπια χώρα του Δίου. Εκεί κυλούσε ένα ποτάμι, ο Ελικών, στα νερά του οποίου θέλησαν να ξεπλύνουν το αίμα του Ορφέα. Το ποτάμι τότε, για να μη συντελέσει στον καθαρμό του φονικού, εξαφανίστηκε μέσα στη γη και βγήκε καθαρό στο Δίον, με το όνομα Βαφύρας. Από εκεί, πλωτός πια ποταμός, κύλησε προς τη θάλασσα.Σύμφωνα με τον αρχαίο χρησμό, όταν ο ήλιος αντικρίσει τα οστά του Ορφέα, τα Λείβηθρα θα καταστραφούν. Έπειτα από έναν μεγάλο σεισμό, που αποκάλυψε τα οστά του Ορφέα, τα νερά του ποταμού Συς φούσκωσαν και κατέστρεψαν τα Λείβηθρα. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη και εγκαταστάθηκαν στην Ελευσίνα.
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιούνται αρχαιολογικές ανασκαφές στο χώρο, που έχουν αναδείξει σημαντικά ευρήματα αναγόμενα στην Μυκηναϊκή εποχή αλλά και την εποχή του Αρχέλαου. Η έκταση των Λειβήθρων είναι περίπου 15 στρέμματα και περιλαμβανομένης της Ακροπόλεώς τους, εκτείνεται από τη θέση Αλώνια της Σκοτίνας έως την παλαιά Λεπτοκαρυά.Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις έφεραν στο φως το νεκροταφείο των Λειβήθρων και την Ακρόπολη του οχυρωματικού περιβάλλοντος. Τμήματα τειχών από αργολιθοδομή, δάπεδα εσωτερικών χώρων, εξωτερικά λιθόστρωτα, νομίσματα και ειδώλια είναι τα βασικά ευρήματα των ανασκαφών, που βρίσκονται σε πρώτο στάδιο.Στο βιωματικό πάρκο των Λειβήθρων, τοποθετήθηκε το 2017 ο πρώτος απτικός χάρτης αρχαιολογικού χώρου, για τη διευκόλυνση των τυφλών.
Έναρξη διαδρομής - Φυλάκιο - Θεμέλιο αψιδωτού Μυκηναϊκού κτιρίου - Μικρό οβάλ κτίριο φυσικής δόμησης - Κεντρικό κτίριο ενημέρωσης - Κιόσκια Ορφέα – Μουσών - Θέατρο - Αγροί Φυσικής Καλλιέργειας - Παρατηρητήριο - Προς ακρόπολη Λειβήθρων
Πληροφορίες στο τηλ: 23520 33884
Στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου και στα όρια της Δ.Κ. Πλαταμώνα, είναι χτισμένο το Μεσοβυζαντινό Κάστρο του Πλαταμώνα. Ένα μοναδικά διατηρημένο Κάστρο που ανάγεται στην εποχή της Φραγκοκρατίας, με τον επιβλητικό Πύργο εντός του, το οποίο αποτελούσε στρατηγικό σημείο ελέγχου του περάσματος από τη Θεσσαλία στη Μακεδονία από ξηρά και θάλασσα.Στο Κάστρο συναντάμε τα 3 βασικά χαρακτηριστικά των μεσαιωνικών φρουρίων: τον πρώτο περίβολο, τον δεύτερο περίβολο, που αποτελεί και την ακρόπολη και τον κεντρικό πύργο.Κτίστηκε στη θέση της αρχαίας Ηράκλειας (ή Ηράκλειο), με την είσοδο των Φράγκων κατά τη Δ’ Σταυροφορία και παραχωρήθηκε στον Βονιφάτιο τον Μομφερατικό το 1204, ως μέρος της Πιερίας, τμήμα του Βασιλείου της Θεσσαλονίκης.Οι πολεμικές συγκρούσεις και ταραχές στην ευρύτερη περιοχή συνεχίστηκαν έως το 1259, οπότε και καταλείφθηκε η περιοχή από τον αυτοκράτορα της Νικαίας Μιχαήλ Η΄ τον Παλαιολόγο και το Κάστρο χρησίμευσε ως φυλακή των Φράγκων.Όπως είναι φυσικό, ένα τόσο στρατηγικό σημείο δεν έμεινε απαρατήρητο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όπου ακολούθησαν αλλεπάλληλες κυριεύσεις μεταξύ Τούρκων και Ενετών. Στα προεπαναστατικά χρόνια και κατά τη διάρκεια της επανάστασης, καταλείφθηκε από τους Έλληνες και στα 1897 βομβαρδίστηκε από τον πλοίαρχο Σαχτούρη, οπότε και εγκαταλείφθηκε οριστικά από τους Τούρκους.Επόμενη στάση της ιστορίας του Κάστρου είναι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα. Στην ιστορία καταγράφηκε η μάχη μεταξύ Νεοζηλανδικών δυνάμεων και τμημάτων του Γερμανικού στρατού στις 14 – 16 Απριλίου 1941.Το Κάστρο του Πλαταμώνα, τελεί σήμερα υπό την ευθύνη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και με τη συγκατάθεση της, πραγματοποιούνται εκεί εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Πληροφορίες στο τηλ.: 23520 44470
Τα ανεκτίμητης αξίας αγάλματα και άλλα ευρήματα, τα οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή του Δίου, φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που στεγάζεται σε κτίριο, σε απόσταση 500 μ. από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.Oι πρώτες επίσημες ανασκαφές στο Δίον, την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, και μία από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες, ξεκίνησαν ακριβώς μετά την απελευθέρωση της Mακεδονίας από τους Tούρκους, αλλά ουσιαστικά το 1973 ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής – με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – ήταν εκείνος που ανέσυρε από τη λάσπη και τη λήθη το μεγαλείο της αρχαίας πόλης.
Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πληθώρα ευρημάτων όπως:
Ιερό της Ίσιδας και άλλων θεών της Αιγύπτου - Μικρό ναό της Υπολυμπιδίας Αφροδίτης - Αρχαιότατο Ιερό της Δήμητρας - Ελληνιστικό θέατρο της εποχής - του Φιλίππου του Ε΄ - Ρωμαϊκό θέατρο του 2ου αιώνα - Στάδιο - Έπαυλη του θεού Διονύσου με τα υπέροχα ψηφιδωτά - Νεκροταφείο - Καταστήματα - Λίθινες στήλες (στο τέμενος του Δία) - Ωδείο - Τείχη - Μουσικά όργανα (όπως η ύδραυλις) και τα Λουτρά.
Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι η ύδραυλις, ένα από τα αρχαιότερα γνωστά μουσικά όργανα. Χρονολογείται τον 1ο αι.π.Χ. και είναι η αρχαιότερη του είδους της, που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο πληκτροφόρο όργανο της αρχαιότητας και αποτελεί πρόδρομο του εκκλησιαστικού οργάνου της δυτικής Ευρώπης.Στο υπόγειο λειτουργεί εκπαιδευτική έκθεση με θέμα «Η καθημερινή ζωή στο αρχαίο Δίον».
Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γίνονται προβολές οπτικοακουστικού υλικού, σχετικού με το αρχαίο Δίον και τον Όλυμπο.
Τηλ. Επικοινωνίας: Αρχαιολογικό Μουσείο: 23510 53206
Θερινό ωράριο (από 1 Μαίου έως 31 Οκτωβρίου)
Δευτέρα έως Κυριακή 8.00 – 20.00
Χειμερινό ωράριο (από 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου)
Τρίτη έως Κυριακή 8.30 – 15.00 (Δευτέρα κλειστά)
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: 8€, Μειωμένο: 4€
Η Αρχαιοθήκη του Δίου δημιουργήθηκε ειδικά για τη συντήρηση του σημαντικού ψηφιδωτού της «Έπαυλης του Διονύσου», το οποίο ανακαλύφθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, από την ομάδα του καθηγητή του Α.Π.Θ. Δημήτρη Παντερμαλή.Το ψηφιδωτό είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ψηφιδωτά στον ελληνικό χώρο, το οποίο στόλιζε το δάπεδο του κεντρικού δωματίου της έπαυλης του Διονύσου, που πήρε από το ψηφιδωτό το όνομά της. Πρόκειται για μια αίθουσα συμποσίου 100 τ.μ. σε ένα κτίσμα του 200 μ.Χ., από τα σημαντικότερα κτιριακά συγκροτήματα του αρχαίου Δίου.Το ψηφιδωτό ήρθε στο φως το 2002 και παρέμεινε στο χώρο της έπαυλης, προστατευμένο κάτω από ένα στέγαστρο. Τα νερά που πλημμυρίζουν το Δίον, για πολλούς μήνες το χρόνο και παρά την αποστράγγισή τους δεν παύουν να αναβλύζουν, δεν επέτρεπαν πλέον την παραμονή και τη συντήρησή του στο φυσικό του χώρο. Έτσι η Εφορεία αρχαιοτήτων Πιερίας, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημήτρη Παντερμαλή, πρότεινε τη μεταφορά του ψηφιδωτού δαπέδου σε κτήριο που δημιουργήθηκε γι΄ αυτό τον σκοπό.Η μεταφορά του ήταν μία δύσκολη διαδικασία. Ειδικοί συντηρητές, τεμάχισαν το ψηφιδωτό σε 116 κομμάτια με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου αφενός να μη γίνουν άλλες φθορές, αφετέρου να μην τεμαχιστεί η κεντρική παράσταση. Τα τεμάχια τοποθετήθηκαν πάνω από ένα πλαστικοποιημένο φωτογραφικό ομοίωμα. Όπου ήταν εφικτό διατηρήθηκε το αρχικό κονίαμα, όπου χρειάστηκε, μπήκε ενίσχυση, ενώ όπου ήταν αποσαθρωμένο, αντικαταστάθηκε με νέο κονίαμα.Η Αρχαιοθήκη, είναι επίσης, ένας χώρος, όπου μελετούνται, συντηρούνται και αποθηκεύονται και άλλα ευρήματα ανασκαφών της ευρύτερης περιοχής. Επιτρέπεται, η είσοδος στον επισκέπτη, για να παρακολουθεί τη συντήρησή τους και να αντικρίζει εντελώς νέα ευρήματα, τα οποία συνήθως μένουν κλειδωμένα για χρόνια σε σκοτεινές αποθήκες. Τα ευρήματα μεταφέρονται εκεί προσωρινά, για να συντηρηθούν και να μελετηθούν, μέχρι να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο ή να εκτεθούν στο μουσείο.
Πληροφορίες στο τηλ: 23510 53206
Η ιδέα της ίδρυσης του Μουσείου ξεκίνησε το 1995, από την Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών Λιτοχώρου, στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν, να συντηρήσουν, να διαφυλάξουν και να προβάλλουν, ότι αποτελούσε κειμήλιο της Ναυτική κληρονομιάς του τόπου. Έτσι το 2004 ιδρύθηκε το Σωματείο μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία “ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ”.Τα αντικείμενα που αποτελούν τις μόνιμες συλλογές του μουσείου προέρχονται κατά το μεγαλύτερο μέρος από δωρεές ναυτικών οικογενειών του τόπου. Η παρουσίαση τους γίνεται σε συνάρτηση με τις ιστορικές, γεωγραφικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες της εποχής, στην οποία ανήκουν.H εξαιρετική συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει μέχρι στιγμής περί τα 1.000 αντικείμενα, μέρος των οποίων αποτελεί το φωτογραφικό του αρχείο. Τα υπόλοιπα αντικείμενα ανήκουν στις κατηγορίες χαλκοτεχνία, μεταλλοτεχνία, ξυλοτεχνία, κεραμική, εργαλεία-μηχανές, όργανα ναυσιπλοΐας, όπλα, μακέτες, αρχειακό υλικό, ενδυμασία και υφασμάτινα είδη.Επίσης, υπάρχει και η πινακοθήκη του Μουσείου, με έργα που απεικονίζουν κατά κύριο λόγο Λιτοχωρίτικα σκαριά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 694 478 6519 ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου στη διεύθυνση: http://nmlitohorou.gr/
Το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, είναι αφιερωμένο στον φυσικό πλούτο και στην πολύπλευρη μοναδικότητα του πιο εμβληματικού βουνού της Ελλάδας, του Ολύμπου. Βρίσκεται στο Λιτόχωρο και αποτελεί την έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μία «εικονική ανάβαση» από τους πρόποδες ως τις ψηλότερες κορυφές του. Η εικονική ανάβαση στον Όλυμπο, ολοκληρώνεται σε επτά θεματικές ενότητες, με πληθώρα πληροφοριών για το μυθικό βουνό, που αποτελεί έναν υπέροχο κόσμο φυσικής ομορφιάς, ιστορίας και μυθολογίας. Εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμεσικές εφαρμογές, και μία τρισδιάστατη προβολή, οργανώνουν ένα σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που αναπτύσσεται σε επίπεδα, για να προσεγγίσει το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου, ανά υψομετρική ζώνη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 23520 83000 ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στη διεύθυνση www.olympusfd.gr
Στο Μουσείο παρουσιάζεται η εξέλιξη του Ολύμπου μέσα στον Γεωλογικό χρόνο.Στην έκθεση του Μουσείου περιλαμβάνονται ορυκτά και πετρώματα του Ολύμπου, όπως και απολιθώματα από την ευρύτερη περιοχή, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της πανίδας και της χλωρίδας.Ο επισκέπτης μαθαίνει πως οι παγετώνες επηρέασαν τον Όλυμπο, πως διαβρώνεται και πώς δημιουργούνται τα σπήλαια στο εσωτερικό του.Επίσης, μπορεί κανείς να θαυμάσει τα ορυκτά τα οποία αναφέρονται στο αρχαίο κείμενο “Περί Λίθων” ή “Λιθικά του Ορφέα“. Ο Ορφέας, ως γνωστόν, έζησε και πέθανε στα Λείβηθρα, που βρίσκονται στους πρόποδες του Ολύμπου και ανήκουν στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς.Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ (διαρκείας 25 λεπτών) με θέμα «Η Δημιουργία της Γης και η Εξέλιξη της Ζωής, Η Δημιουργία του Ελλαδικού Χώρου και η Δημιουργία του Ολύμπου».Η ξενάγηση στο Μουσείο με τα εκθέματα διαρκεί περίπου μια ώρα. Επίσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να τα αναγνωρίσουν συγκρίνοντάς τα με αυτά που υπάρχουν στο μουσείο, αλλά και στα βιβλία που τους παρέχονται για αυτόν τον σκοπό.Κατά την βραδινή επίσκεψη στο Μουσείο, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης πλανητών και της σελήνης μέσω τηλεσκοπίου, που παρέχεται στο χώρο μας.Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Μουσείο είναι «Ανοιχτού Τύπου». δηλαδή ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ, όπου οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να αγγίξουν τα διάφορα κρύσταλλα και απολιθώματα, ώστε μέσω της αφής να αποκτήσουν μια πιο ουσιαστική εμπειρία. Συνολικά, χρειάζονται περίπου δύο ώρες για μια πλήρη ενημέρωση. Η Αίθουσα Προβολής της Παρουσίασης είναι χωρητικότητας περίπου (70) εβδομήντα ατόμων.Οι ξεναγήσεις του μουσείου διεξάγονται σε τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Σερβικά, Γερμανικά.
Το Μουσείο είναι ανοικτό κάθε μέρα: 9 πμ – 2 μμ και 7:30 μμ – 11 μμ
(για γκρουπ μπορεί να προγραμματιστεί διαφορετική ώρα από το ωράριο λειτουργίας).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ 2352031901 ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του: olympusmuseum.gr
Η τιμή εισιτηρίου για μαθητές-παιδιά είναι 2 ευρώ και για ενηλίκους 3 ευρώ.
Υπεύθυνοι μουσείου: Γεώργιος Αρζάνας (κιν. 6944843439) και Λάντα- Άννα Λουκάσεβιτς – Αρζάνα (κιν. 6946381779)
Tο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών είναι εγκατεστημένο στο Δίον. Εκεί λειτουργεί εργαστήρι της τέχνης του ψηφιδωτού.Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός μαθητών, διδάσκονται από ειδικούς τεχνίτες την τέχνη του ψηφιδωτού, σύμφωνα με την τεχνική των αρχαίων Μακεδόνων και με θεματολογία κυρίως αυτή των ψηφιδωτών του αρχαιολογικού χώρου του Δίου.Στους εκθεσιακούς του χώρους, με την άρτια τεχνική υποδομή, διοργανώνονται, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εικαστικές εκθέσεις Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών και έργων ψηφιδωτών από τους μαθητές του Κέντρου.Η συμβολή του Κέντρου στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής δεν περιορίζεται μόνο εκεί, αφού το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών συμβάλει καθοριστικά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου με την πραγματοποίηση εικαστικών εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων, όπως λογοτεχνίας, ποίησης και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Κόκκινος, Οικισμός Ρέμα
600 63 Λεπτοκαρυά
+ 30 6945176191
info@olybosuite.gr