Καταρράκτες Ολύμπου

Καταρράκτες στο Ρέμα Ορλιά

Περιοχή Δίον – Ρέμα Ορλιά

Αυτοκίνητο – 26 χμ. / 27 λεπτα

Καταρράκτες στα Πριόνια

Περιοχή Λιτόχωρο – Πριόνια

Αυτοκίνητο – 30 χμ. / 42 λεπτά

Ρέμα Ορλιά ένας φυσικός παράδεισος

Για να φτάσουμε στους καταρράκτες Ορλιά στον Όλυμπο από την Εθνική Οδό, ακολουθούμε τις πινακίδες προς Δίον -> προς “Καταφύγιο Κορομηλιά” ->προς  “Όλυμπος”. Στα 4 χλμ. περίπου συναντάμε το εξωκλήσι των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης οπού αφήνουμε το αυτοκίνητο.

Σε 10μ. στο δρομάκι φτάνουμε στον μικρό από τους δυο καταρράκτες σε μια μικρή λίμνη με κρυστάλλινα παγωμένα νερά.
Πριν το μικρό καταρράκτη, στο βράχο που βρίσκουμε ακολουθούμε το μονοπάτι και σε δύο λεπτά καταλήγουμε στο πιο ψηλό καταρράκτη, όπου δημιουργεί μεγαλύτερη και πιο βαθιά λίμνη με σμαραγδένια νερά.Αρκετοί τουρίστες επισκέπτονται τους καταρράκτες για μπάνιο και πικνίκ.

Στη διασταύρωση με τους καταρράκτες στα 9 χλμ. βρίσκετε το καταφύγιο Κορομηλιά σε υψόμετρο 1.100μ, διαθέτει κατάλυμα για ύπνο και φαγητό. Με πεζοπορία από μονοπάτι παράλληλο του ρέματος Ορλιά με διάρκεια ανάβασης 2.5 ώρες για εκπαιδευμένους οδοιπόρους. Με αυτοκίνητο 35-40 λεπτά από χωματόδρομο.

Ιδανική εποχή για τη διαδρομή αυτή είναι οι καλοκαιρινή μήνες, αφού λιώσουν τα χιόνια, καθώς αυτά τροφοδοτούν τα ρέματα.
Επίσης, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει μια πληθώρα δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση και canyoning.

Πηγή: www.topoguide.gr -> δείτε εδώ

Πηγή: www.maxmag.gr   -> δείτε εδώ

Καταρράκτες στα Πριόνια

Στη πάνω μεριά  του Λιτόχωρου στην περιοχή «Μύλοι», ξεκινάει το ορειβατικό μονοπάτι Ε4, το οποίο διασχίζει το μαγευτικό σε ομορφιά φαράγγι του Ενιπέα, καταλήγοντας στα «Πριόνια», στις πηγές του Ενιπέα (1100 μ.).

Στη διαδρομή θα απολαύσεις, λιμνούλες με τα κρυστάλλινα νερά, ξύλινα γεφυράκια, πυκνό δάσος, σπάνια φυτά και δέντρα που όλα αυτα μαζί προσδίδουν στο τοπίο σπάνια ομορφιά και ανταμείβουν τον επισκέπτη με τον καλύτερο τρόπο.

Τη σπηλιά του Αγίου Διονυσίου: Εδώ λένε ότι έζησε ως ερημίτης ο Άγιος Διονύσιος.

Τη Μονή του Αγίου Διονυσίου: Κρυμμένη μέσα στο πευκοδάσος χτίστηκε τον 15ο αιώνα και καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τέλος το μονοπάτι οδηγεί στους όμορφους καταρράκτες του Ενιπέα, οπου υπάρχει μια πανέμορφη φυσική «πισίνα» για να κολυμπήσεις.

Πεζοπορία:

Διάρκεια: 6 ώρες
Υψομ. Διαφορά: 1000 μ.
Διαδρομή μέτριας δυσκολίας
Μήκος: 12,4 χλμ

Πηγή: www.dailythess.gr δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Cresta Social Messenger